Privátní finance online

Newsletter Swiss Life Select a.s.

Úspěch Joe Bidena z pohledu zahraniční politiky představoval pozitivní zprávu zvlášť pro Čínu. Ta již nově zvolenému prezidentovi gratulovala. Asijský obr si tak do budoucna od změny šéfa Bílého domu slibuje lepší spolupráci, na rozdíl od eskalace napětí vzájemných vztahů z poledních let. Další zemí, která citelně může pocítit dopad volebních výsledků, bude Rusko.

Sazby od března letošního roku nepřetržitě klesají. Hodnota ukazatele Fincentrum Hypoindex, který srovnává průměrné úrokové sazby hypoték, dnes činí 2,02 %. Je tedy otázkou, kdy prolomí magickou hranici dvou procent. Tu se za poslední desítky let podařilo překročit jen výjimečně.

Pokud máte stavební spoření nebo doplňkové penzijní spoření, zkontrolujte si na konci roku, jestli využíváte státní podporu v maximální výši. Ať už formou státního příspěvku na stavebním spoření nebo daňovým odpočtem na smlouvách DPS.

Aktuální vývoj druhé vlny pandemie dává důvod k opatrné radosti. V nejbližších dnech a týdnech se pravděpodobně zmírní protiepidemická opatření, která nám neumožňují pracovat a užívat si volný čas, jak bychom si přáli. Tak jako pro vás, tak i pro náš tým privátních finančních konzultantů přinesl tento rok spoustu nového.

Accolade Industrial Fund těží z růstu logistiky a e-commerce. I přes nelehký rok způsobený pandemií Covid-19 přinesl svým investorům za posledních 12 měsíců výnos 12,66 % a zvýšil hodnotu portfolia o 3,8 miliardy korun.