Privátní finance online

Nepropásněte akci Pojišťovny České spořitelny!

Návrat na Newsletter Květen 2018

S příchodem jara začala sezóna klíšťat a s ní přichází také zvýšené riziko výskytu infekčních onemocnění způsobených klíštětem. Toho se chopila Pojišťovna České spořitelny, která přichází se zajímavou akcí. Klientům, kteří si do 30. června 2018 sjednají pojištění vážných nemocí a úrazů v rámci pojistných produktů FLEXI nebo FLEXI JUNIOR a v budoucnu onemocní vážnou nemocí způsobenou klíštětem, vyplatí dvojnásobek sjednané pojistné částky (až 1 milion Kč navíc). Akce platí i pro stávající klienty, kteří si pojištění vážných nemocí a úrazů do smlouvy přidají poprvé.

 

Akce se vztahuje na pojištění vážných nemocí a úrazů v kompletní variantě a jedná se o následující diagnózy:

 

- klíšťová meningoencefalitida,

- lymeská nemoc,

- meningitida,

- encefalitida.


Na co využít pojistné plnění z pojištění velmi vážných onemocnění?
Pojištění velmi vážných onemocnění lze vnímat jako jedno z nejdůležitějších připojištění v rámci pojištění osob a mělo by tak být součástí kvalitně sjednané pojistné smlouvy. Případné pojistné plnění pak má sloužit především k:

 

- dorovnání příjmu, pokud pojištěný opustí práci nebo je v delší pracovní neschopnosti

- úhradě potřebných rehabilitací (ceny se pohybují kolem 600 Kč/hodinu)

- zaplacení asistence (100 – 130 Kč/hodinu), popřípadě kompenzace za ušlý příjem ošetřující osoby

- bezbariérové úpravě bydlení (statisícové výdaje)

- koupi manuálního vozíku (cca 20 000 Kč)

- koupi kompenzačních pomůcek (cca 7 000 Kč, rotoped cca 15 000 Kč apod.)


Klíšťová meningoencefalitida
Klíšťovka, jak se onemocnění lidově nazývá, je zánětlivé onemocnění, které zasahuje buď mozkové blány, nebo celý mozek. V počáteční fázi se příznaky nemoci podobají obyčejné chřipce. Po několika dnech přichází druhá fáze onemocnění – objeví se vysoká horečka, ztuhlost šíje, výrazné bolesti hlavy a také zvracení. Dochází k postižení centrálního nervového systému s projevy nervové obrny, ztuhnutím svalů, třesem, závratěmi, poruchami paměti/spánku a často také dezorientací. Nemoc pak může vyústit až v ochrnutí, doživotní neurologické problémy a v nejhorších případech i smrt. V roce 2017 bylo v České republice zaznamenáno 687 případů této nemoci, v roce 2016 to bylo 565 případů.
 
Lymeská nemoc (borelióza)
Nejčetnějším onemocněním způsobeným klíštětem je lymeská nemoc, nebo také borelióza. Na rozdíl od klíšťové meningoencefalitidy neexistuje proti původci lymeské boreliózy očkování. Jedná se o infekční onemocnění, jehož počáteční příznaky jsou opět velmi podobné příznakům chřipky, u většiny pacientů se v místě přisátí klíštěte vytvoří také typická boreliová skvrna. Pozdější stádia onemocnění se mohou projevit jako chronické záněty kůže, záněty kloubů a šlach, infekce centrálního nervového systému, ale mohou být napadeny také další orgány jako srdce či oči. V roce 2017 bylo v České republice zaznamenáno 3939 případů, v roce 2016 to bylo dokonce 4694 případů. Podle mapy výskytu lymeské boreliózy je v některých lokalitách infikováno i přes 20 klíšťat ze 100. Pravděpodobnost onemocnění boreliózou tedy rozhodně není zanedbatelná.
Zatímco klíšťovou meningoencefalitidu naprostá většina pojišťoven v rámci pojištění velmi vážných onemocnění pokrývá, lymeskou nemoc (boreliózu) pojišťovny často z pojistného krytí vyjímají. Pojišťovna České spořitelny tak jako jedna z mála toto onemocnění do pojistného krytí zahrnuje, nyní navíc s mimořádným zvýhodněním v podobě dvojnásobného pojistného plnění.

 

Kontaktujte svého poradce a sjednejte si jedno z nejdůležitějších pojištění s tímto mimořádným zvýhodněním!