Privátní finance online

Investování do ETF nově i pravidelně

Návrat na Newsletter Listopad 2019

V letošním roce jsme na českém trhu představili unikátní investiční nástroj ETF Constellation. Jedná se o aktivně spravované portfolio vytvořené z ETF fondů iShares největšího světového správce aktiv, společnosti BlackRock.

 

Ta rovněž strojí za investiční strategií, která rozhoduje o složení portfolií a jejich změnách v reakci na vývoj kapitálových trhů. Třešničkou na dortu je měnové zajištění, které pro českého investora eliminuje pohyb eura a koruny. Na výběr je hned z pěti strategií, které se liší svojí rizikovostí, a tedy i výnosovým potenciálem. Všechny strategie jsou navrženy pro minimální pětiletý investiční horizont a cílí primárně na investory s vyváženým rizikovým apetitem.

 

ETF Constellation jsme doposud nabízeli pro jednorázové investice od 500 tis. Kč. Novinkou, kterou aktuálně spouštíme, je výrazné rozšíření investičních možností o pravidelné měsíční investování. Pokud vašim potřebám více vyhovuje postupné budování majetku nebo chcete jednorázový vklad doplnit o vklady pravidelné, nyní máte možnost. Investiční vlastnosti produktu zůstávají beze změny, opět je na výběr z pěti strategií, které jsou složeny ze stejných nástrojů a stejným způsobem řízeny. I v režimu pravidelného investování zůstává zachována výhoda měnového zajištění.

 

Výhodou tohoto moderního investičního nástroje je bezesporu jeho vysoká výkonnost, nízké náklady na správu a využití investičního know-how největšího světového správce aktiv, společnosti BlackRock. Pokud byste se rádi o unikátním ETF Constellation dozvěděli více, neváhejte se obrátit na svého finančního konzultanta Swiss Life Select.