Privátní finance online

Investment Day Swiss Life Select 2019

Návrat na Newsletter Září 2019

Winternitzova vila na pražském Smíchově se stala svědkem šestého ročníku tradičního setkání pod názvem Investment Day Swiss Life Select 2019. Přes padesát vybraných konzultantů naší společnosti strávilo den ve společnosti špiček českého i zahraničního investičního světa. Pro své klienty tak mohli načerpat mnoho nových informací a poznatků z kapitálových trhů, které jsou pro práci profesionálního investičního konzultanta nezbytné.

 

Investiční konferenci si nenechali ujít zástupci dvou významných produktových partnerů Swiss Life Select. Ze zahraničí přijeli zástupci největšího světového správce aktiv, americké společnosti BlackRock, a největšího evropského správce aktiv, francouzské společnosti Amundi. V jejich prezentacích jsme mohli nahlédnout pod pokličku fungování těchto dvou investičních gigantů, podívat se jejich pohledem na současné dění na světových kapitálových trzích a lépe pochopit způsob, jakým pro své klienty spravují majetek.

 

V letošním roce uvedla Swiss Life Select na český trh inovativní investiční strategii ETF Constellation, která vznikla díky spolupráci skupiny Swiss Life a společnosti BlackRock. Část prezentace tak byla věnována tomuto produktu, který kombinuje aktivní správu aktiv s pasivním investováním do populárních indexových fondů (ETF). Zajímavý je například svojí flexibilitou, díky které dokáže reagovat na měnící se podmínky kapitálových trhů ve světě.

 

Svůj prostor dostali i další produktoví partneři, kteří představili ty nejzajímavější investiční produkty, jež mohou v této chvíli klientům Swiss Life Select nabídnout:

Conseq Venture Debt – fond kvalifikovaných investorů zaměřený na české i zahraniční startupy. Partnerem fondu je skupina Enern, která stojí za známými projekty jako Dáme jídlo, Rohlík či Twisto.

 

Amundi Buy & Watch 11/2024 – unikátní dluhopisový fond se splatností za 5 let. Po tuto dobu bude držet dluhopisy do splatnosti s cíleným výnosem 3,8 % p.a.

 

NN Emerging Markets Debt – dluhopisový fond zaměřený na státní i podnikové dluhopisy z regionu rozvíjejících se trhů (Asie, východní Evropa, Latinská Amerika). Jako jediný fond na našem trhu nabízí tuto investiční příležitost v podobě fondu zajištěného do české koruny.

 

Fidelity Global Demographics Fund – akciový fond s atraktivním příběhem demografických změn. Fond investuje do společností, které profitují z demografických trendů, jako je stárnutí populace, rostoucí počet lidí na světě nebo bohatnutí střední třídy v rozvíjejících se zemích.

 

Rádi byste se dozvěděli více o některé ze zmiňovaných investičních příležitostí? Neváhejte se obrátit na svého konzultanta ze Swiss Life Select.