Privátní finance online

Představení produktového partnera – Amundi Asset Management

Návrat na Newsletter Prosinec 2018

Princip fungování naší společnosti na českém trhu je vetknut do našeho názvu „Swiss Life Select“. Slovo Select odkazuje na princip Best Select, který do praxe převádíme výběrem těch nejlepších a nejkvalitnějších produktových partnerů na lokálním i zahraničním finančním trhu. V oblasti investic je jedním z klíčových produktových partnerů společnost Amundi Asset Management.

 

Značka Amundi je relativně nová, vznikla v roce 2010 sloučením částí dvou velkých francouzských bank Crédit Agricole a Société Générale, které se staraly o zhodnocování majetku svých klientů. Na konci roku 2016 pak proběhlo další rozšíření, akvizice investiční společnosti Pioneer Investments, která byla známá i na českém trhu.

 

Investiční skupina Amundi Asset Management dnes spravuje majetek klientů v hodnotě 1,48 bilionu euro, což z ní činí největšího evropského správce majetku v Evropě a osmého největšího na světě. O majetek více než 100 milionů klientů se po celém světě stará přibližně 4,5 tisíce profesionálů.

 

Na českém trhu Amundi spravuje 237 podílových fondů, přičemž 59 z nich je vedeno v české koruně. Vedle klasických akciových či dluhopisových fondů lze v nabídce nalézt i speciální tematické fondy či fondy zaměřené na výplatu pravidelné dividendy. Pro dlouhodobé investiční plány založené na pravidelném investování je pak určen program životního cyklu Rentier 3S.

 

Zajímavostí v nabídce fondů Amundi je například fond U.S. Pioneer Fund. Na první pohled klasický akciový fond investující do známých značek – velkých amerických korporací. Onou zajímavostí je rok založení. Fond nepřetržitě funguje od roku 1928, což z něj činí třetí nejstarší fond na světě. Za uplynulých 90 let svým investorům přinesl neuvěřitelné kumulované zhodnocení přes 2 000 000 %.

 

Pokud byste se rádi dozvěděli více o nabídce největší evropské investiční společnosti, neváhejte se obrátit na svého konzultanta Swiss Life Select. Pomůžeme vám vybrat vhodné řešení a nastavit jej přesně podle vašich investičních cílů.