Privátní finance online

Pojišťovna NN kupuje pojišťovnu Aegon v ČR a SR

Návrat na Newsletter Srpen 2018

V polovině srpna oznámila pojišťovna Aegon svůj záměr opustit český a slovenský trh a dohodu o prodeji aktivit v těchto dvou zemích pojišťovně NN. Celá akvizice nyní čeká na schválení Českou národní bankou, Národní bankou Slovenska a antimonopolním úřadem a její dokončení lze očekávat v průběhu prvního čtvrtletí roku 2019. Tento krok je součástí plánované strategie pojišťovny Aegon vedoucí k užšímu zaměření na klíčové trhy. Vedle Česka a Slovenska působí Aegon v dalších více než 25 zemích.

 

Po úspěšném dokončení akvizice dojde k přejmenování značky Aegon a plnému včlenění do NN. Do té doby se nic na fungování obou pojišťoven a jejich produktů a služeb nemění. Dle oficiálních informací obou pojišťoven, které dnes máme k dispozici, se ani v budoucnu, tedy po změně značky, nijak nezmění podmínky a charakter v minulosti uzavřených pojistných smluv Aegon. Pro stávající klienty zůstanou zachovány ceny pojištění, pojistné podmínky a vlastnosti pojistných smluv platné v době uzavření.

 

Jak pojišťovna Aegon, tak pojišťovna NN patří mezi významné partnery společnosti Swiss Life Select. Pro naše klienty, kteří využívají pojistné produkty Aegon, tak budeme schopni zajistit maximální servis a podporu i po změně na NN.

 

Máte pojistnou smlouvu Aegon? Sjednejte si schůzku se svým konzultantem ze Swiss Life Select. Poradí Vám, jak nejlépe postupovat a ověří, zda je Vaše smlouva správně nastavena.