Privátní finance online

Banky lákají klienty na akční sazby

Návrat na Newsletter Červenec 2018

Tuzemské banky se snaží nalákat klienty na akční sazby hypoték. Motivují tak klienty k získání hypotečního úvěru za současných, měkčích podmínek. Ty se výrazně zpřísní již letos na podzim. Spolu s očekávaným růstem úrokové sazby se tak nyní vytvořila příležitost pro klienty, jak na poslední chvíli získat relativně levný a dostupný úvěr na bydlení.

 

Tématu se věnuje článek Hospodářských novin, viz https://archiv.ihned.cz/c1-66193860-hypoteky-necekane-zlevnuji:


Odborníci, které HN oslovily, vidí za červencovým zlevněním hypoték především další přísné překážky, jež od října řadě lidí znemožní vzít si úvěr na bydlení. Nebo vzhledem ke svým příjmům dostanou nižší úvěr než dnes. Česká spořitelna nedávno odhadla, že na hypotéku nedosáhne až třetina jejích klientů, kteří si ji u ní loni vzali. Banky se proto snížením úroků snaží klienty získat ještě dřív, než tato tvrdá opatření zavedená ČNB začnou platit.


Bankéři očekávají, že se zájem o hypotéky během léta zvedne. Předpokládáme, že ještě před začátkem platnosti nových regulačních doporučení ČNB v říjnu vzroste mezi klienty poptávka po nových hypotékách," říká Filip Hrubý, mluvčí České spořitelny.


Některé další banky snížení úroků naznačují. „Situaci aktuálně sledujeme a zvažujeme další kroky včetně případné akční nabídky na úrokovou sazbu," říká mluvčí Monety Money Bank Jakub Švestka. „Situaci neustále analyzujeme a o případné úpravě budeme informovat,“ řekl mluvčí Komerční banky Pavel Zúbek.