Privátní finance online

Rizikové pojištění

Návrat na Newsletter Červen 2018

Letní slunečné dny jsou tu a s nimi také čas dovolených. Pokud se chystáte na dovolenou aktivního rázu, určitě je dobré myslet na úrazové pojištění. Máte je sjednáno v rámci svého životního pojištění? Pokud ano, víte, že adrenalinové aktivity – jako například horolezectví, bungee jumping, potápění či rafting – bývají většinou předmětem výluk?

 

Mnohé pojišťovny odmítají podstupovat zvýšené riziko úrazů u klientů, kteří se věnují rizikovým sportovním aktivitám, a tak tyto aktivity úplně z pojištění vyloučí. Jiné pojišťovny klienta na takovou aktivitu pojistí, ale za předpokladu, že klient tuto aktivitu při sjednání pojistné smlouvy uvede. Na základě toho je pak zařazen do vyšší rizikové skupiny a pojištění se mu značně prodraží, a to i tehdy, pokud se danému sportu nevěnuje nijak pravidelně.

 

Pojišťovna České spořitelny se v rámci svého životního pojištění FLEXI rozhodla jít ještě jinou cestou a poskytuje svým klientům nadstandardní bonus v podobě pojištění rizikových rekreačních sportů zdarma po dobu 30 dní v roce. Tento bonus je vhodný pro ty, kdo se nevěnují rizikovým sportovním aktivitám pravidelně, ale čas od času jsou pro ně lákadlem.

 

Pojištění rizikových rekreačních sportů lze uplatnit k úrazovým rizikům pojištění invalidity, smrti, trvalých následků, denního odškodného, hospitalizace i pracovní neschopnosti, a to podle toho, která máte ve své smlouvě FLEXI sjednána. Pojištění platí i v zahraničí a jednoduše ho aktivujete pro daný termín pomocí SMS zprávy nejpozději do 2 hodin před plánovanou aktivitou. V SMS uvedete zvolený počet dní, na které si potřebujete pojištění rizikových rekreačních sportů aktivovat. Bonus lze využít opakovaně, v součtu maximálně po dobu 30 dnů v roce.

 

Máte pojištění FLEXI a chcete využít pojištění rizikových sportů?

 

Zašlete SMS ve tvaru RSP číslo smlouvy DDMM DDMM (začátek a konec pojištění) na číslo +420 736 333 860.
Od pojišťovny obdržíte potvrzující SMS o aktivaci pojištění.