Privátní finance online

Swiss Life pomáhá těžce nemocným dětem

Návrat na Newsletter Červen 2017

Nadace Swiss Life a Dětské centrum Veská pomáhá těžce nemocným dětem, o které pečuje zdravotní oddělení místního dětského centra.


V dětském centru již od 23. června, kdy proběhlo slavnostní předání daru, dětem slouží nový generátor kyslíku, inhalátor a odsávačka. Centrum si mohlo nové vybavení za více než 70 tisíc korun pořídit díky daru od nadace Naděje dětem, která je podporována společností Swiss Life.

„Naše zdravotní oddělení pečuje o děti od narození do šesti let věku. Jsou to všechno děti upoutané na lůžko,“
přiblížila ředitelka Dětského centra Veská Markéta Tauberová.

Oddělení poskytuje celodenní péči čtyřem až šesti malým pacientům. Nově zakoupené přístroje pomáhají i nejmladšímu z nich – čtyřměsíčnímu miminku.

Swiss Life Select nadace Naděje dětem

Prvořadým cílem je dobročinná a nezištná pomoc handicapovaným dětem na celém světě, bez rozdílu barvy pleti či náboženského vyznání. Každý dar je stoprocentně využit na daný účel, protože nadace je podporována prostředky společnosti Swiss Life Select a nemusí tak nést žádné náklady na správu. Může tak zaručit dárcům, že veškeré finanční prostředky putují pouze na pomoc handicapovaným dětem. Dětem, které tuto pomoc opravdu potřebují.

 

Dětské centrum Veská v Pardubicích

Poskytuje náhradní domov potřebným dětem s handicapem, zejména dětem v nejútlejším věku, kdy jejich zdravotní stav je velmi vážný a vyžaduje celodenní odbornou péči. Centrum poskytuje dlouhodobou péči pro čtyři až šest dětí, které zde bydlí a mají k dispozici veškeré odborné zázemí, které jejich handicap vyžaduje. Centrum požádalo nadaci o pomoc při pořízení přístrojů pro čtyři těžce nemocné děti. Tomu nejmladšímu přitom byly pouhé čtyři měsíce a již od narození bojuje o holý život. Neváhali jsme a dětem pořídili potřebný generátor kyslíku, inhalátor a odsávačku.