Privátní finance online

Dividend Invest Swiss Life Select – alternativa bankovních vkladů

Návrat na Newsletter Červen 2017

Našim klientům nabízíme již téměř půl roku náš nový investiční produkt Dividend Invest Swiss Life Select. Navrhli jsme jej ve spolupráci se společností Pioneer Investments jako zajímavou alternativu bankovním vkladům. Ty doplácejí na současnou politiku centrální banky, která drží úrokové sazby téměř na nule ve snaze podpořit ekonomický růst. Výnosy bankovních produktů tak přestaly být atraktivní. Dividend Invest kombinuje výnosový potenciál investic do nástrojů kapitálového trhu s nízkým tržním rizikem a cílováním pravidelně vyplácené dividendy.

Cílená dividenda, tedy pravidelně vyplácený výnos, je stanovena na 1,5 % p. a. Výplaty jsou čtvrtletní, od zahájení produktu již proběhly dva výplatní termíny (26. 1. a 25. 4.). Nad výplatu dividendy nabízí Dividend Invest dodatečné zhodnocení prostřednictvím růstu hodnoty akcií a dluhopisů, které tvoří investiční obsah produktu. Aktuálně dosahuje Dividend Invest dodatečné zhodnocení 0,83 % (od začátku roku 2017).

V grafu níže je zachycen aktuální vývoj produktu Dividend Invest Swiss Life Select a jeho dvou složek – fondů Pioneer Strategic Income a Pioneer Global Multi-Asset Target Income (GMATI).

Divided Invest na webových stránkách Swiss Life Select.

 

Chcete se o produktu Dividend Invest dozvědět více? Neváhejte kontaktovat svého finančního poradce Swiss Life Select.