Privátní finance online

Vážné onemocnění si nevybírá

Návrat na Newsletter Duben 2016

Za vážnou nemoc je považováno takové poškození zdraví, které může vést ke střednědobé pracovní neschopnosti, ale může také vést k invaliditě, či dokonce k smrti.
Vážné onemocnění se může týkat každého člověka. Je jedno, kolik je vám let, jestli jste chudý nebo bohatý. Nemoc si zkrátka nevybírá. Riziko některých onemocnění lze snížit zdravým životním stylem, avšak vznik většiny nemocí ovlivnit nelze. Je dán geneticky, takže fakt, jestli onemocníme nebo ne, záleží jen na štěstí.

Největším strašákem je a vždycky bude rakovina. Ačkoli neúprosná čísla asi překvapí:
•    Rakovina potká každého třetího člověka.
•    Každý rok onemocní více než 80 000 osob.
•    Každých 7 minut přibude jeden onkologický pacient.
•    Každých 20 minut zemře jeden pacient.

Rakovina je na vrcholu statistik, nicméně není to jediná závažná nemoc, která nás může potkat.


Nikdy nevíme, co nás postihne. To ostatně v životě nevíme nikdy a o ničem. Mohou ale nastat situace, na které se lze alespoň trochu připravit. Nikdy si nekoupíme zdraví, ale můžeme si koupit klid a existenční jistotu během léčby. Dle statistik totiž v nemoci prožijeme šest až osm let života.

Riziko závažného onemocnění lze ošetřit v rámci životního pojištění, kde jde o jedno z možných připojištění.
Pojištění by mělo sloužit k zajištění finančních prostředků pro kvalitnější léčbu a úhradu případných jednorázových výdajů spojených s diagnostikou závažného onemocnění.

Akce pro klienty
Klientům, kteří si od 1. dubna do 31. května 2016 sjednají riziko velmi vážných onemocnění a úrazů (VVO) v rámci FLEXI životního pojištění Pojišťovny České spořitelny a v budoucnu je postihne cévní mozková příhoda nebo úraz s důsledkem vážného poškození mozku, bude vyplacen dvojnásobek pojistné částky, maximálně 1 mil. Kč navíc. Akce se vztahuje na riziko velmi vážných onemocnění sjednané na částku minimálně 100 000 Kč pro dospělé i děti. Výhoda je garantována po celou dobu platnosti rizika, a to i v případě změny pojistné částky v průběhu pojištění.

Příklady plnění:
1.    Klient si sjedná 5. května novou smlouvu nebo připojistí riziko velmi vážných onemocnění v kompletní variantě na pojistnou částku 500 000 Kč. Za tři roky ho postihne mozková příhoda. Klientovi bude vyplaceno pojistné plnění 1 000 000 Kč (z konstantní PČ 500 000 Kč a z marketingové akce 500 000 Kč).
2.    Klient si sjedná 5. května novou smlouvu nebo připojistí riziko velmi vážných onemocnění v kompletní variantě na pojistnou částku 1 500 000 Kč. Za tři roky ho postihne mozková příhoda. Klientovi bude vyplaceno pojistné plnění 2 500 000 Kč (z konstantní PČ 1 500 000 Kč + maximum z marketingové akce 1 000 000 Kč).

V případě zájmu o pojištění velmi vážných onemocnění se obraťte na svého finančního poradce.

Autor: Kamil Durčák, analytik Swiss Life Select

Pro více informací nás kontaktujte.