Privátní finance online

Agentura Reuters pořádá charitativní projekt Šance pro děti

Návrat na Newsletter Březen 2015

Již sedmým rokem pořádá renomovaná agentura Reuters spolu se svými partnery charitativní projekt Šance pro děti. Hlavní částí akce je dražba vybraných velkoformátových fotografií, které přibližují události zachycené fotografy Reuters po celém světě za uplynulý rok. Celá takto vybraná částka bude využita na pokrytí konkrétních potřeb tří kojeneckých ústavů a dětských domovů/center, včetně jednoho občanského sdružení „Děti patří domů“, které se angažuje v úsilí, aby děti v kojeneckých ústavech a dětských domovech zbytečně nezůstávaly a směřovaly do rodinné péče.

Instituce vybrané pro tento projekt jsou zdravotnická zařízení, která se starají převážně o děti do tří let věku, maximálně do věku předškolního. Finance poskytované zřizovateli postačují na běžný provoz těchto zařízení. Pokud ovšem chtějí dětem umožnit nadstandartní aktivity, jako jsou ozdravné pobyty na horách, poznávací zájezdy, plavání, canisterapie, hipoterapie, pobyty v solné jeskyni, případně zakoupit vybavení do tělocvičen, rehabilitační prostředky apod., jsou zcela odkázána na sponzory.

V případě sdružení „Děti patří domů“, bude výtěžek použit na přímou podporu rodinám, které se rozhodly vzít si děti z DD do pěstounské, adoptivní nebo hostitelské péče.

Fotografie mohou zájemci dražit na www.sanceprodeti.cz po dobu necelých dvou týdnů: od 13. dubna 2015 do 24. dubna 2015 a 100% výtěžku putuje přímo od dražitelů do zmíněných institucí. Náklady celého projektu nese celkem třináct společností, které aukci hrdě zajišťují a za jejich úsilí jim patří v této nelehké době velký dík.