Privátní finance online

Rozhovor: Kdo se Vám stará o finance?

Návrat na Newsletter Březen 2015

Celá řada našich konzultantů nachází ve Swiss Life Select vrchol své kariéry. Za jejich úspěchem stojí tvrdá práce. Jedním z nich je i pan Jan Večeřa, kterého jsme oslovili, aby nás nechal nahlédnout do zákulisí své práce. Působí charismaticky a má chování dokonalého profesionála.

Dobrý den, pane Večeřo. Je to více než rok, kdy se Vám podařilo uspět ve výběrovém řízení a začal jste pracovat ve Swiss Life. Můžete ten uplynulý rok nějak zhodnotit?


Dnes již vnímám pohovory i práci ve Swiss Life jako součást jednoho příběhu. Výběrové řízení bylo sice trochu jiné, na než jsem byl z dřívějška zvyklý. Byl jsem připraven na zvláštní testy a sérii záludných otázek. Mnohem více se ale jednalo o rozhovor dvou zkušených osobností, které si ověřovaly, že spolupráce dává obchodní smysl. A v tomto duchu se nese i práce ve Swiss Life, která je nesmírně profesionální. Prakticky denně se setkávám s velmi úspěšnými lidmi. To, co s ročním odstupem hodnotím nejlépe, je skutečnost, že mými kolegy a klienty jsou zajímaví a pozitivní lidé. Proto jsou úspěšní. Od každého z nich se mohu naučit dalším důležitým obchodním dovednostem, které často využívám i v praxi, protože mě inspirují. To je pro mne ideální stav.

Co rozhodlo o Vašem přijetí do Swiss Life?

Tahle otázka asi úplně nepatří mně, nicméně jsem přesvědčený, že tím klíčovým byly zřejmě moje zkušenosti. Celý život se považuji za obchodníka. Jakkoli jsem v minulosti pracoval na manažerských pozicích, byl jsem majitelem výrobní firmy, vždy bylo mojí klíčovou odpovědností mít dostatek spokojených klientů. Někdy se skutečně jednalo o klienty v tradičním slova smyslu. Častěji jsem ale musel svým klientům nebo i kolegům a podřízeným prodat svoji myšlenku nebo vizi. A dlužno dodat, že konkrétní technické provedení, jakkoli se z počátku jevilo jako zásadní, nakonec o úspěchu nerozhodovalo. I to je obchod.

Na čem nyní pracujete?

Nerad mluvím o svých plánech dopředu a nápadů mám víc. Ale nejbližší plány prozradit mohu. Aktivně se účastníme příprav 8. ročníku architektonické výstavy, jež oceňuje nejvýznamnější a nejkrásnější stavby Jihočeského kraje za uplynulé tři roky. Pravidelně se tam setkávají významné osobnosti z řad investorů, architektů, stavitelů, finančníků, ale i veřejného života. Řada z nich už ostatně je našimi klienty. Těm ostatním chceme otevřít dveře.

Rozhovor s Vámi možná čtou i Vaši klienti. Chcete jim něco vzkázat?

Péče o mé klienty spočívá ve zhodnocování jejich majetku a já věřím, že jim dokáži nabídnout to nejlepší možné řešení. Rád bych touto cestou své klienty pozdravil a vzkázal, že se těším na naše další osobní setkání.

 

Autor článku: Jan Kebza, HR Swiss Life Select