Privátní finance online

Swiss Life Group vykázala silný rok 2014

Návrat na Newsletter Březen 2015

Švýcarská finanční skupina Swiss Life, která má své zastoupení prostřednictvím Swiss Life Select i v České republice, zvýšila v roce 2014 příjmy, a to na 20,4 miliardy CHF a čistý zisk na 818 milionů CHF.

Swiss Life ve svých pojišťovacích divizích zvýšila příjem z pojistného o 7 % na 19,1 miliardy CHF. K tomu podstatnou měrou přispěl domácí trh ve Švýcarsku díky nárůstu pojistného o 11 % na 10 miliard CHF. Skupina také dosáhla růstu v příjmech v poradenských divizích, konkrétně o 15 % na 1,3 miliardy CHF, k čemuž přispěly všechny dceřiné společnosti.

Čistý zisk dosáhl výše 818 milionů CHF, což představuje zvýšení o 4 % v porovnání s předchozím rokem, zatímco zisk z provozní činnosti dosáhl výše 1,2 miliardy CHF (+4 %). Swiss Life nyní spravuje 183 miliard CHF a je třetím největším správcem aktiv ve Švýcarsku.

Více informací najdete v on-line výroční zprávě 2014.

V České republice poskytuje Swiss Life služby privátního finančního poradenství a správy majetku, ve kterém patří ke špičce v Evropě. Zákazníci mohou vyžít služby na některé z 18 poboček po celé České republice.

V případě zájmu o naše služby nás kontaktujte.